The Baltic Creative Station

150530_axo_onA1

Hand-drawn sectioned isometric view of the station, showing the different levels and functions.

A context driven design informed by Kant’s transcendental idealism that combines the functionality of a train station with pleasant public areas and celebrated studio spaces.

  • Site and Client

The Baltic Triangle in Liverpool is dominated by the aesthetics of 1930’s brick warehouses. The once empty buildings now house an emerging lively artist community that want to redevelop the area.

  • The idea of the Station

Having approached the project as an artist would, creating an interpretation of the “idea”, the empiric diagram is the archetype of a 1930’s train station with a clock tower and two adjacent assembly spaces.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑